Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за избор на членове

...
Министерството на транспорта и съобщенията обяви конкурси за избор на членове
Коментари Харесай

Търсят се нови шефове на БДЖ, пристанище Бургас и Български пощи

Министерството на превоза и съобщенията обяви състезания за избор на членове на органите за ръководство в 9 държавни сдружения. Конкурсите се афишират за предприятията, в които към сегашния миг членове на органите за ръководство са назначени без конкурсна процедура, оповестиха от ведомството.

С конкурс би трябвало да се наемат петима членове на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " . За трима от тях процедурата ще се организира от министъра на превоза и известията, а за двама - от Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Търси се нов представител в Съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД, както и двама членове на борда на " Български морски квалификационен център " ЕАД.

Петима членове на борда на " Български пощи " ЕАД също би трябвало да бъдат определени с конкурс. Трябва да се попълнят и директорските бордове на " Съобщително строителство и възобновяване " ЕАД, представители на страната в " Транспортно строителство и възобновяване " ЕАД, " Летище София " ЕАД и " Летище Пловдив " ЕАД, както на както и на новосъздаденото сдружение " България Хели Мед Сървиз " ЕАД.

Откриването на процедурите за конкурсен избор на директорските позиции е по отношение на осъществяване на Плана за деяние с ограничения за адресиране на последващите задължения на България след присъединението във Валутния механизъм II (ERM II) и на други свързани политики, показват от МТС.

" Очаквам в състезанията да вземат участие претенденти с опит, експертиза и висок професионализъм ", разяснява заместител министър-председателят и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

Кандидатите би трябвало да дават отговор на няколко условия. Те би трябвало да имат висше обучение със степен " магистър " от необятен кръг специалности, измежду които право, финанси, стопанска система, счетоводство, маркетинг, бизнес администрация, превоз, логистика, техническа компетентност, национална сигурност. Трябва да имат и най-малко 5 години опит на управителна служба

Освен българи в състезанията могат да вземат участие и чужденци, в случай че са от Европейски Съюз, Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР